Amhurst Road / Edgley Design

June 17, 2021 0 Comments

first_imgCopyHouses•London, United Kingdom Projects 2011 Amhurst Road / Edgley Design Amhurst Road / Edgley DesignSave this projectSaveAmhurst Road / Edgley Design Architects: Edgley Design Year Completion year of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/249283/amhurst-road-edgley-design Clipboard CopyAbout this officeEdgley DesignOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLondonHousesUnited KingdomPublished on July 04, 2012Cite: “Amhurst Road / Edgley Design” 04 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Save this picture!Courtesy of Edgley Design+ 20 Share Text description provided by the architects. Our clients had owned and worked on the site for over a decade and wanted to modernise the buildings. However, they wanted to retain the principles of the existing buildings, to create a new and sustainable small community. The proposal was to knock down the existing studio, and rebuild an artist’s studio with better facilities, as well as a separate two bedroom house all within the same footprint. Save this picture!Courtesy of Edgley DesignRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensCeramicsApavisaTiles – JewelsWoodBruagBalcony BalustradesWoodLunawoodThermowood FacadesThe concept for the studio is for a shiny metal box, as a domesticated re-interpretation of an industrial shed. The industrial material reflects the working nature of the studio, while this is offset by minimal detailing to give the shell a domestic quality and scale. Save this picture!Courtesy of Edgley DesignThe main volume of the house is articulated as a black rubber clad box, tactile and seamless, in sharp contrast to the rambling greenery of the surrounding sites. A wall wraps around this as a separate element, forming rooflights to the hall and stair. Planting in front of this wall will give the appearance of a ’green wall’ almost entirely hiding the house from the view of neighbours. Save this picture!Courtesy of Edgley DesignThe house is organised as a series of internalised experiences, that create a private retreat from the bustle of its Hackney Central location. There are few windows, and most daylight and sunlight is received from roof lights and the internal courtyard. This creates an introspective house giving complete privacy for the inhabitants, and preventing any overlooking to neighbouring properties. Save this picture!Courtesy of Edgley DesignA low sheltered terrace between the two buildings functions as a secondary living space to the residential unit at ground floor, while providing a visual break between the two buildings when viewed externally. Save this picture!section 01 Project gallerySee allShow lessImagination wins the Troldtekt Award 2012ArticlesHouses + Origins / David Stark WilsonArticles Share “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/249283/amhurst-road-edgley-design Clipboard “COPY” United Kingdomlast_img read more