Family House in Lety / studio pha

June 17, 2021 0 Comments

first_imgFamily House in Lety / studio phaSave this projectSaveFamily House in Lety / studio pha Projects CopyAbout this officedeyl-sestak-architectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesLetyCzech RepublicPublished on May 31, 2011Cite: “Family House in Lety / studio pha” 31 May 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Family House in Lety / deyl-sestak-architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/137814/family-house-in-lety-studio-pha Clipboard Year:  Photographs:  Filip ŠlapalText description provided by the architects. The goal of the design was a house that would, in its size, level of comfort and architectonic conception correspond to the modest needs of a young family. Save this picture!© Filip ŠlapalThe house is made of wood, with the basic load-bearing structure supplemented and further developed by the integrated interior. This approach allowed for the maximal use of space even in relatively small rooms. At the basis is a transparent, logical layout, with a sufficiency of storage areas in its contemporarily economical spatial concept. Save this picture!© Filip ŠlapalThe ground floor is dominated by the main living room, with a kitchen counter separated from the entrance section of the house with the transverse mass of the staircase. The upper floor (really an attic) is, contrastingly, divided into smaller sections: three separate bedrooms and a bath. To the side, a service corridor fulfils the secondary function of a wardrobe. In addition to the main bedroom, with its convenience further increased by its own direct access to the bath, all other rooms in the attic are covered by a flat ceiling creating a small usable attic above them. Save this picture!© Filip ŠlapalThe extremely simple and formally “traditionalist” appearance of the house’s mass is the result of the somewhat strict local building regulations regarding the shape and pitch of the roof, the height (number of floors) of construction, and distance from the edges of the plot. Save this picture!© Filip ŠlapalThe mass of the house is articulated solely through the repeated module of fenestration. The transition of the roof to the exterior envelope is resolved, both on the gable and along the eaves, without the slightest overhang: rain-gutters and drainpipes are integrated into the wall composition. In both gables, the facade is broken into walls running at a slant – on the ground floor, it forms a covered porch at the entrance, in the opposite gable, a covered loggia on the upper floor. Save this picture!© Filip ŠlapalIn its effect, the resulting appearance of the house is minimal, even ascetic, grounded merely in the refinement of the chosen natural materials, the composition of windows, the mastery of proportional relations and purity of detail. Great emphasis was placed on the chosen composition of the facade reflecting the logic of the interior arrangements. In this way, the house openly admits its simplicity.Save this picture!© Filip ŠlapalProject gallerySee allShow lessSlow Architecture Exhibition 2011ArticlesPlacebo Pharmacy / KLabArticles Share Save this picture!© Filip Šlapal+ 22 Share Houses 2011 ArchDaily Architects: deyl-sestak-architects Area Area of this architecture project “COPY” Czech Republic ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/137814/family-house-in-lety-studio-pha Clipboard Area:  136 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Family House in Lety / studio pha “COPY” CopyHouses•Lety, Czech Republiclast_img read more