In the Mountains House / Ant Studio

June 17, 2021 0 Comments

first_img ECMS MEP Consultants: Designroots, Kulvinder Singh CopyAbout this officeAnt StudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookIndiaPublished on March 08, 2020Cite: “In the Mountains House / Ant Studio” 08 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?喜马拉雅山间坡道小屋 / Ant Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream In the Mountains House / Ant Studio Share Architects: Ant Studio Area Area of this architecture project Structural Engineering: “COPY” CopyHouses•India Save this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh S+ 33Curated by Hana Abdel Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934998/in-the-mountains-house-ant-studio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934998/in-the-mountains-house-ant-studio Clipboard Indiacenter_img “COPY” Houses Manufacturers: Saint-Gobain, 3ds max, Fenesta, Photoshop, Qube, Revit, Rhino, World of Stone ArchDaily Photographs 2019 Photographs:  Jaidev Venkata & Anirudh S Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architect In Charge:Monish SiripurapuDesign Team:Monish Siripurapu, Ashok Talwar, P K SharmaClients:Mr. Mukul RohatgiLandscape:Ashok TalwarText:Bineeta GhoshalIllustrations:Deblina PanditCountry:IndiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh SRecommended ProductsCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoBulbs / Spots / Wall LightsJUNGLight Switch and Light – Plug + LightLightsLonghiLamp – AkileleLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionText description provided by the architects. An abode where one can commence each day with a view of the first ray of sunlight hitting the pinnacle of the Himalayas and culminate with a warm tangerine glow basked over: is the charming imagery which forms the crux of the recently completed residence by Ant Studio. With the intent of complementing the rugged beauty of the Himalayas, this residence derives its form from contours & slopes of the surrounding mountains; while seeking to become a part of the terrain. Save this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh SSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh SSave this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh SPosing for a spectacular view inculcated with twinkling lit houses at night, the scenery seems to be a heavenly imitation. The brief, thus, stipulated the client’s desire to inhabit a space from which the stated panorama could be visible; from every part of the house. To supplement this, the design team created a scheme revolving around integrating the essence of nature within the frame of the residence. The resulting planning presents courtyards, openings and ramped terraces; strategically placed to allow the confluence of natural vitality and architecture. While imparting a distinct experience on account of its design, each of these courtyards seeks to provide thermal comfort and peeking views of the spectacle. Save this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh SAn inclined bridge, superseded by an open terrace marks the entry, through a lobby presenting a play of wooden textures. Further, a flight of stairs lead way to a magnanimous living/dining area, which has been laid out at a lower horizontal. Designed to allow inflow of natural light and amplify the innate volume, the living room showcases full-height windows and a partially glazed roof. Dark wooden flooring with nude shades of furniture and light toned blue walls; create a perfect mix of contrast & compliance.Save this picture!Site planAn accentuating feature that subtly draws a line between the living and dining is a classic fireplace, concocted with luminous golden oak wooden framing and a vertical stone cladding. An intimate bar setup showcases an edgy contrast of wooden textures and shaded stone surfaces. Harmoniously designed with pastel toned furnishing, the dining also encompasses an organic shaped mirror, as a feature piece. The adjoining kitchen provides a zest of color with its amalgamation of red wall tiles and black granite counter tops.Save this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh SA full height door then leads the way to the private quarters of the hill habitat. Approached by a common space, two bedrooms resonating the mystic jungles and the tranquil oceans appear to the user. The attached bathroom spaces, maintain a touch of affluence through golden detailing, while remaining true to the textures of brick and wood. Accessible from a peeking entrance lobby staircase, the elaborate master bedroom showcases a muted grey backdrop with a combination of white walls and dark wooden flooring. ’In the mountains’, thus in the words of the architect “blurs the lines between the landscape and built” poses to be the ‘habitat nirvana’ that their client wished for.Save this picture!© Jaidev Venkata & Anirudh SProject gallerySee allShow less In the Mountains House / Ant StudioSave this projectSaveIn the Mountains House / Ant Studio Area:  4500 ft² Year Completion year of this architecture project Year:  Projectslast_img read more